νεαρή γυναίκα με άνθη

Πώς να μη την ερωτεύεσαι;

Έχει τόσες διαστάσεις και τόσες πλευρές. Πώς είναι δυνατόν να μην ερωτεύεσαι μια γυναίκα; Ένα άρθρο λίγο διαφορετικό από αυτά που γράφω συνήθως, με αφορμή τα λόγια και τις σκέψεις ενός φίλου, όπως ο ίδιος αντιλαμβάνεται την ύπαρξη της αγαπημένης του στη ζωή του.

Πώς να μην ερωτεύεσαι τη γυναίκα;

Πώς να μην την ερωτεύεσαι; Έτσι που ύπουλα αλλά και με κάθε αθωότητα τρυπώνει στη ζωή σου. Έτσι που τριγυρνά βιαστικά στα δωμάτια και η φούστα της ανεμίζει ελαφρά στα πόδια της. Έτσι που περνά από δίπλα σου και αφήνουν τα μαλλιά της αρώματα βανίλιας και πικραμύγδαλου πίσω τους.

Πώς να μη παραδεχτείς ότι όλα εκείνα τα μπουκαλάκια, τα μανό και τα κραγιόν που βρίσκονται παντού στο χώρο σου, όταν φεύγει αυτή σου λείπουν κι αυτά μαζί.

Πώς να μη την ερωτεύεσαι κάθε μέρα, έτσι βιαστικά που ετοιμάζεται για τη δουλειά, στην προσπάθεια να μην αργήσει. Έτσι που αγχώνεται αν το μακιγιάζ της πέτυχε ή όχι. Έτσι που πάει με κρέμες να ομορφύνει την ήδη αξεπέραστη ομορφιά της.

Έτσι που φέρνει μια κουζίνα άνω κάτω για να σου φτιάξει παστίτσιο, που σου αρέσει. Έτσι που σου λέει να πάρεις την τελευταία τηγανητή πατάτα από το πιάτο.

Έτσι που ξέρει ήδη πότε παίζει η αγαπημένη σου ομάδα αγώνα. Κι ακόμη κι αν δεν της αρέσει το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Έχει ήδη σκεφτεί να υπάρχουν μπύρες στο ψυγείο για το σαββατοκύριακο.

Έτσι που ενώ μπήκε σε ένα δωμάτιο με έναν καναπέ όλο κι όλο, έφτιαξε ζεστασιά και ηρεμία και έμοιαξε το γήπεδο επιτέλους με σπίτι. Έτσι που αναρωτιέται για ώρες αν πρέπει να φορέσει το άσπρο ή το γκρι πουκάμισο το βράδυ που θα βγείτε έξω.

Πώς να μην την λατρεύεις κάθε φορά που ξέχασε σε ποιο σημείο πάρκαρε, που έχασε τα κλειδιά της και που μπέρδεψε το αλάτι με τη ζάχαρη.

Πώς να μην την αγαπάς, όταν άφησε τους χειρουργούς να της κόψουν την κοιλιά δύο φορές για να δημιουργήσετε μαζί οικογένεια.

Μου είναι αδιανόητο πώς να μην αγαπάς τη γυναίκα. Πώς να μην θαυμάζεις τη δύναμη, την ομορφιά και την ψυχή της.”

Δείτε περισσότερες σκέψεις στο blog μου.